Ще опишем най-честите пози при кърмене. Може да използвате възглавници под ръцете си , лактите , врата или гърба , за да ви дадат допълнителен комфорт и подкрепа. Имайте предвид, че това, което работи добре за едно хранене може да е различно при следващото. Продължавайте да опитвате различни позиции , докато намерите комфорт.


Задържане - Удобно за повечето майки и бебета. Дръжте бебето с главата си на предмишницата и цялото си тяло с лице към вашето.

Люлка - Полезно за недоносени бебета или бебета които смучат слабо, защото това дава допълнителна опора на главата.  Дръжте бебето си по протежение на противоположната ръка от гърдата , която използвате. Подкрепете главата на вашето бебе с дланта на ръката си в основата на неговото или нейното вратле .

" Футбол " задържане - Полезно за майките, които са имали цезарово сечение и майки с големи гърди , плоски или обърнати зърна , или силен рефлекс на потичане . Също така е полезно за бебета, които предпочитат да бъдат по- изправени. Това задържане позволява по-добре да се види и да се контролира главата на вашето бебе , и да запази бебето далеч от цезаровото сечение -операцията. Дръжте бебето си на подходящата страна , легнало на гърба си , с главата си на нивото на зърното . Подкрепете главата на бебето с дланта на ръката си , в основата на главата. ( Бебето се поставя почти под мишницата . )

 Легнало положение  - Полезно за майките, които са имали цезарово сечение или да си помогнете  да получите допълнителна почивка , докато бебето суче . Легнете на удобна страна с вашето бебе . Издърпайте бебето си близо до гърдите си, така че удобно да може да засуче. Сложете по-висока възглавница под главата си или се подпрете на лакът за по-голям комфорт.