Най-любимата ми рецепта за кекс. Винаги може да бъде различен с малко фантазия от ваша страна. Добавяйте всеки път различни брашна(ленено, сусамово, кокосово, брашно от овесени ядки или фини овесени ядки) , различна захар (кокосова, кафява, мед), различна мазнина (кокосово масло, тахан и др.) Понякога просто добавям няколко лъжици кисело мляко и така всеки път е различен и много, много вкусен.
Продукти:
4бр. яйца
1ч.ч. захар (може и по-малко ако използвате рожково брашно или се стремите да ограничавате захарта)
1ч.ч. брашно
1пакетче ванилия
1кафяна лъжичка сода
2-3супени лъжици олио (или някаква друга мазнина)
Ако искате може да сложите какао по ваш вкус.
Отделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват със захарта. След като се разбие захарта се добавят жълтъците, след това брашното, в което предварително сте сложили лъжичката сода. След като е готова сместа се добавят олиото, ванилията и евентуално какаото. Ако сте решили да добавите овесени ядки, добавете ги накрая и разбъркайте много добре. Сложете в  тавичка намазана с олио или друга мазнина и печете на 180 градуса. Отнема 20-30 минути в зависимос
т от фурната.